Yes, wij zijn certified Storyblok Partner!

1 februari 2023
Door Werner Bolink
Leestijd: 3 minuten

Vanaf nu mogen wij ons officieel gecertificeerd Storyblok Partner noemen. En daar zijn wij natuurlijk erg trots op! De afgelopen tijd hebben we samen met Storyblok diverse sessies gehad over technische ontwikkelingen op het gebied van front-end development, marketing- en content-beheer en welke voordelen Storyblok hier in biedt. Met deze vele voordelen van dit innovatieve CMS en de opgedane kennis gaan wij aan slag met nog meer toffe Storyblok projecten!

Wat is Storyblok?

Storyblok is een internationaal toonaangevend headless content management systeem dat sinds 2015 op de markt beschikbaar is. Het CMS groeit aan populariteit en de Oostenrijkse onderneming achter dit innovatieve platform heeft inmiddels een kapitaalinjectie gekregen van meer dan 50 miljoen dollar. Het wordt daardoor nu al beschouwd als een belangrijke speler op de softwaremarkt.

Storyblok is een headless CMS dat ontwikkeld is vanuit de gedachte om webontwikkelaars beter te helpen bij het maken van gebruiksvriendelijke en aanpasbare websites, webshops en mobiele apps. Het biedt diverse interessante voordelen ten opzichte van meer traditionele monolitische CMS-systemen zoals bijvoorbeeld het bekende WordPress CMS.

Wat zijn de voordelen?

Wij zijn inmiddels écht fan geworden van Storyblok en bouwen steeds meer websites in dit relatief nieuwe CMS. Maar wat zijn nu de daadwerkelijke voordelen van Storyblok? Dat lees je hieronder!

  • Gebruiksvriendelijkheid
  • Flexibiliteit
  • Schaalbaarheid
  • Beveiliging

Gebruiksvriendelijkheid

Storyblok biedt een intuïtief en zeer gebruiksvriendelijk beheerpaneel waarmee je zeer eenvoudig content kunt toevoegen, bewerken en verwijderen. Het systeem heeft daarnaast een visuele editor waarmee je content kunt bekijken zoals het op de live website zal verschijnen. De gebruiksvriendelijke interface is eenvoudig te begrijpen, zelfs voor personen die digitaal minder vaardig zijn.

De visuele editor maakt het gemakkelijk om je website aan te passen.

Bovendien beschikt Storyblok over versiebeheer zodat je oudere versies van je content kunt bekijken en terugzetten als dat nodig is. Ook kan je in Storyblok eenvoudig met andere redacteuren samenwerken. Dit maakt het proces van maken van content nog gemakkelijker, efficiënter en daardoor leuker.

Flexibiliteit

Storyblok is gebaseerd op het concept van componenten. Dit betekent dat je ieder aspect van een website kunt opbouwen uit kleine, herbruikbare fragmenten content (blokken). Hierdoor heb je de vrijheid om de website op een wijze te bouwen die het beste bij specifieke behoeften past.

Kleine fragmenten content kunnen worden gecombineerd om volledige webpagina's te maken en bestaande content kan daardoor worden hergebruikt op verschillende pagina's binnen een website. Super flexibel dus!

Schaalbaarheid

Storyblok is zo ontworpen om mee te groeien met je website. Het biedt een API die gebruikt kan worden om content te integreren in andere toepassingen of op andere platformen. Dit betekent dat je website kan blijven groeien zonder beperkt te worden door het CMS. Dit in tegenstelling tot een meer traditioneel CMS zoals het zeer populaire WordPress.

WordPress is in de basis een prima CMS en was voorheen dan ook onze primaire keuze voor websites met een content management systeem. Het is echter minder geschikt voor websites die erg veel content bevatten of druk bezocht worden. WordPress loopt dan al snel tegen technische beperkingen aan wat vaak ten koste gaat van de performance.

Met Storyblok blijft een website razendsnel presteren, ook al groeit deze in omvang en populariteit. Dat is niet alleen prettig voor bezoekers maar ook voor zoekmachines zoals Google die veel waarde hechten aan de snelheid van websites. Storyblok is de toekomstbestendige keuze wat betreft techniek. En op langere termijn is het ook financieel een aantrekkelijke keuze aangezien er minder technisch onderhoud nodig is.

Beveiliging

Storyblok is beveiligd met technieken zoals SSL-codering en firewalls. Dit om ervoor te zorgen dat je content altijd veilig is. WordPress kan daarentegen een risico vormen voor de beveiliging van je website. Er zijn een aantal redenen waarom WordPress onveilig kan zijn. Denk hierbij aan het gebruik van onveilige of slecht geprogrammeerde plug-ins, updates die niet (tijdig) worden doorgevoerd en kwetsbaarheden voor brute force-aanvallen. Storyblok daarentegen maakt geen gebruik van (externe) plug-ins en is daardoor een stuk veiliger.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Storyblok? Informeer gerust en neem contact met ons op.

Meer weten over Storyblok?

Bel mij terug formulier
 
Laat hieronder je gegevens achter. Dan bel ik of één van mijn collega’s je zo snel mogelijk terug!
chevron-down