Maak kennis met Marius

18 september 2019
Door Anne-Jan de Jong
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe talenten blijven binnenstromen bij Skeps! Vandaag stellen we een, voor ons oude bekende, aan jullie voor: Marius! Hij liep al eens eerder een aantal dagen per week stage bij Skeps en is weer terug van weggeweest. Tot januari zal hij ons fulltime ondersteunen met zijn front-end development- en UX-designskills.

Marius is met zijn 19 jaar de benjamin van het Skeps team. Iedere dag rijdt hij vanuit zijn woonplaats Grootegast (waar?) naar Heerenveen. Deze rasechte Groninger studeert Communication & Multimedia Design aan de Hanze Hogeschool, waar hij tijdens een pauze scrollen op Instagram een stagevacature van ons voorbij zag komen. Instagram is overigens ook het leukste social media platform volgens Marius. Vooral voor design- en fotografie inspiratie gebruikt hij de app dagelijks. Ohja, natuurlijk ook voor memes. 

Webapplicaties en koffierobots

Marius is het liefst de hele dag bezig als UX-designer en front-end developer met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties. Vooral starten met een nieuw project geeft hem veel energie, in combinatie met een gebruikelijke dosis koffie. Hij vertelt ons dat, als hij iets kon uitvinden voor op kantoor, het een robot zou zijn die hem onbeperkt koffie komt brengen. Wij willen hem tijdens z’n stage best tussen de opdrachten door wat tijd geven om dit ambitieuze plan uit te voeren… En, tot die tijd moeten wij maar als robot fungeren 😉

Fryslân boppe

Na zijn studie hoopt ‘ie succesvol aan de slag te kunnen als UX-designer/developer. Maar eerst een verre reis maken lijkt hem ook nog wel wat. Klinkt allemaal zo positief, dus we zijn inmiddels ook wel benieuwd of er iets is waar Marius niet blij van wordt. Daar was hij heel duidelijk in: hij kan niet tegen zijn verlies. Oh, en hij schijnt als rasechte Groninger ook een beetje de rillingen te krijgen van collega Gerrit als hij Fries praat. Dat is vooral gestoeld op het feit dat hij het gewoon niet zo goed kan verstaan. Dus, naast dat we hem natuurlijk álles wat we weten gaan bijbrengen over zijn vakgebied, is ons tweede doel dat hij iedereen aan het eind van z’n stageperiode in vloeiend Frysk kan vertellen dat er écht wel iets boven Groningen gaat. 

chevron-down