Op naar 2020

23 december 2019
Door Sander Terpstra
Leestijd: 3 minuten

Het is even stil geweest aan onze kant, maar na een korte radiostilte hierbij weer een periodieke update. De afgelopen periode hebben we niet stil gezeten. Integendeel! We zijn ontzettend druk bezig geweest met allemaal nieuwe ontwikkelingen. In deze blog dan ook een update over deze ontwikkelingen en onze ambities voor 2020.

Headless, PWA & SPA

Technische termen zoals Headless, Progressive Web App (PWA) en Single Page Application (SPA) galmden hier afgelopen periode bijna continu door het Skeps-kantoor… Om gek van te worden, maar met een o-zo belangrijke reden!

Halverwege dit jaar hebben we besloten om vanaf 2020 al onze WordPress websites en WooCommerce webshops op een verbeterde en efficiëntere manier te gaan ontwikkelen. Door het toepassen van de headless methode van ontwikkelen, wordt het front-end (de voorkant van de website, wat je als gebruiker ziet), gescheiden van de back-end (waar het beheer van de website plaatsvindt). Deze methode brengt veel voordelen met zich mee, namelijk:

  • Super snelle laadtijden: Google Pagespeed scores op mobiel en desktop tussen de 95 en 100 van de 100 💪🏼
  • Verbeterde gebruikerservaring: Voelt aan als een native App, verstuur push-notificaties, toevoegen aan je homescreen en gebruiken van hardware zoals camera, locatiebepaling (GPS) en beweging-sensors voor een nog betere gebruikerservaring!
  • Zoekmachine geoptimaliseerd: Geoptimaliseerd voor zoekmachines zoals Google. Door de opbouw, techniek en hoge laadsnelheid krijgen ze zelfs voorrang op traditionele websites en webshops.
  • Toekomstbestendig: Doordat de content los te raadplegen is, is deze eenvoudig te koppelen met andere diensten, services en software. Denk hierbij aan spraak assistenten, native iOS of Android apps, CRM-systemen, Boekhoudpakketten. De mogelijkheden zijn eindeloos!
  • Modulair: Door de volledig modulaire opbouw en architectuur is het sneller en eenvoudiger geworden om doorlopend nieuwe nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen en uit te rollen.
  • Efficiëntie: Het ontwikkelen en opleveren van websites gaat veel sneller doordat developers met het scheiden van de front-end en back-end veel efficiënter kunnen werken. Er is niet langer een beperking door de vaste koppeling met de WordPress back-end.
  • Goedkoper: Doordat de website of webshop te installeren is als App, heb je maar één keer de ontwikkelkosten in plaats van los website, iOS- én Android app.

De nieuwe nieuwe manier van ontwikkelen brengt zoals je ziet eindeloos veel voordelen met zich mee. Naar verwachting zullen er vanaf 2020 een groot aantal websites en webshops zijn die over gaan op nieuwe headless technieken. Benieuwd wat deze nieuwe techniek voor jouw website of webshop kan betekenen? Neem dan contact met ons op! We brainstormen graag met je over de mogelijkheden.

Online Framework

Steeds vaker krijgen wij de vraag om strategisch en creatief mee te denken over de inzet van online middelen. Daarom bieden we sinds kort een ‘Online Framework’ aan, waarbij we in één tot twee interactieve sessies bedrijven op weg helpen bij de invulling van hun online middelen-mix.

Het uiteindelijke ‘Online Framework’ bevat alle nodige informatie, zoals: online focus, klantreis, doelstellingen en de middelenmix. Aangevuld met een concreet actieplan, voorbeelden, praktische tips en handige tools om als organisatie direct zelfstandig aan de slag te kunnen gaan. Indien gewenst met ons advies en/of onze ondersteuning.

Ook hulp nodig bij het bedenken en ontwikkelen van jouw online middelen-mix? Neem dan contact met ons op voor het ontwikkelen van een Online Framework voor jouw organisatie!

2020

Begin dit jaar hebben we ons van full-service mediabureau getransformeerd naar Internetbureau. Dit was nogal een transformatie, maar uiteindelijk zijn we erg blij dat we deze stap hebben durven nemen. Op deze manier kunnen wij echt doen waar we goed in zijn, energie van krijgen en dit zie je terug in de eindproducten en ontwikkelingen!

Voor degenen die het gemist hebben, sinds begin dit jaar focussen wij ons volledig op: online strategie, websites, maatwerk webapplicatie, eCommerce, online content en online campagnes. We hebben afscheid genomen van het stukje offline, want hèy wie bevindt zich daar tegenwoordig nog.. 😉 In 2020 gaan we deze focus verder voortzetten, samen met het continu verbeteren van onze processen en kwaliteit.

Het omgooien van onze methode van ontwikkelen en het omarmen van nieuwe technologieën is een belangrijke stap en onderdeel van onze grotere overkoepelende 2020 ambitie. Over deze ambitie vertel ik je volgend jaar graag meer!

chevron-down