€ 2.500 subsidie voor digitalisering van je bedrijf!

9 mei 2023
Door Evert Wilstra
Leestijd: 2 minuten

Het digitaliseren van je mkb-bedrijf kan een hele uitdaging zijn, vooral als je niet bekend bent met de technologie en de verschillende tools die beschikbaar zijn. Maar het is een belangrijke stap om je bedrijf competitief te houden in de veranderende markt. Vanaf 17 mei 2023 wordt dat door de overheid een stuk aantrekkelijker gemaakt door een nieuwe subsidie-ronde. Lees snel verder en kom meer te weten over de subsidie en de mogelijkheden.

Wie digitaliseert, investeert

Digitalisering is een belangrijke investering in je bedrijf. Zo kunnen bijvoorbeeld interne en externe bedrijfsprocessen of marketing vereenvoudigd worden door digitalisering. Dit bespaart veel tijd waardoor je kan richten op belangrijkere zaken binnen je bedrijf. Toch durven veel bedrijven nog niet volledig te investeren in digitaliseren. Tot vandaag!

Subsidie beschikbaar

Vanaf 17 mei is er hulp beschikbaar vanuit de overheid in de vorm van een subsidies. Deze subsidies is bedoeld om bedrijven te ondersteunen bij het investeren in digitalisering, waardoor de financiële lasten aanzienlijk worden verlicht. De subsidie Mijn Digitale Zaak is een subsidie die speciaal is ontworpen om mkb-bedrijven financieel te ondersteunen bij het digitaliseren van hun bedrijfsprocessen.

Vijf voorbeelden van oplossingen waar je subsidie voor kunt aanvragen

  1. Realisatie van een API koppeling tussen verschillende systemen
  2. Het maken van een CRM systeem voor het beheer van klanten
  3. Zoekmachine optimalisatie voor het verbeteren van de vindbaarheid van uw website
  4. Loyaliteitsprogramma voor het optimaliseren van uw klantreis
  5. Chatfunctie op website voor het digitaal toegankelijk maken van uw website

De subsidie en looptijd

Startdatum: woensdag 17 mei 2023 / 09:00 uur
Einddatum: vrijdag 14 juli 2023 / 17:00 uur
Hoogte subsidie (bij voldoen aan voorwaarden): 50% subsidie tot een maximum van € 2.500, waarvan maximaal € 500 voor advies. Uw kosten moeten minimaal € 1.000 bedragen.
Totaal beschikbaar budget: € 870.000

Hoe het werkt

  1. Check de routekaart waar je subsidie voor kan opvragen en doe de scan via mijndigitalezaak.nl
  2. Als je nog geen eherkenning hebt dan kun je die hier aanvragen
  3. Vraag een offerte bij ons aan via project starten
  4. Na ontvangst van de offerte en scan uitslag kun je vanaf 17 mei 2023 hier de subsidie aanvragen.
  5. Na toekenning van de subsidie onderzoeken we gezamenlijk welke processen of methoden in jouw onderneming gedigitaliseerd kunnen worden.

Heb je interesse? Of wil je graag eerst meer weten over digitalisering of subsidies?
Stuur ons gerust een e-mail of bel of whatsapp ons.

De uiteindelijke beoordeling van de subsidie en toekenning van de subsidies wordt door het RVO / Mijn Digitale Zaak uitgevoerd. Houd er rekening mee dat de subsidie alleen beschikbaar is voor MKB-bedrijven met maximaal 50 medewerkers die nog niet eerder een subsidie via Mijn Digitale Zaak hebben ontvangen.

De mogelijkheden van digitaliseren zijn eindeloos bij Skeps. Zo scant Wouter hier een QR code om zijn frisdrank te bestellen en te betalen. (JUNEA)
chevron-down