Tot 50% subsidie voor digitalisering van je bedrijfsprocessen!

2 augustus 2022
Door Sander Terpstra
Leestijd: 2 minuten

Geen zin in tijdrovende of handmatige bedrijfsprocessen na je vakantie? Dan is dit je kans! Er zijn op dit moment twee subsidies beschikbaar voor het optimaliseren en digitaliseren van je bedrijfsprocessen.

1. Mijn Digitale Zaak

Efficiënt werken is essentieel om te groeien met je bedrijf. Digitalisering en automatisering kan je daarbij helpen. Ben je ondernemer in het MKB met 2 tot 50 werknemers en wil je graag digitaliseren of zie je mogelijkheden om dit te doen? Grijp dan deze kans aan en vraag de Mijn Digitale Zaak subsidie aan. Zie hiervoor het stappenplan hieronder. Het subsidiebedrag bedraagt 50% van de totale kosten voor digitalisering, met een maximum van € 2.500, waarvan maximaal € 500 voor advies*. 

*Meer advies nodig? Kijk dan ook naar de subsidie: Voucherregeling MKB Fryslân.

Stappenplan

  1. Doe de digitaliseringsscan van de KvK. Deze heb je later nodig voor de aanvraag van de subsidie.
  2. Op basis van de uitkomst vraag je bij ons een offerte aan voor het digitaliseren van processen en middelen in jouw onderneming.
  3. Offerte ontvangen? Vraag dan de subsidie aan. Je hebt hier wel eHerkenning 2+ of hoger voor nodig.
  4. Na toekenning van de subsidie gaan we aan de slag om je bedrijfsprocessen op een zo'n slim mogelijke manier te digitaliseren. Zo brengen we gezamenlijk de huidige processen in kaart, kijken we welke mogelijkheden van digitalisering er zijn en werken we de beste oplossing uit en implementeren we deze.

💡 eHerkenning is een veilige en betrouwbare inlogmethode waarmee je bij ruim 500 verschillende dienstverleners zoals UWV, gemeenten, Belastingdienst en verzekeraars kunt inloggen. Je kan eHerkenning aanvragen via Reconi of Digidentity.

2. Voucherregeling MKB Fryslân

Ben je met je (MKB) onderneming gevestigd in Friesland? Dan is er nog een interessante subsidie beschikbaar!

Zoals aangegeven zijn efficiënte bedrijfsprocessen belangrijk voor de groei van je onderneming. Ben je benieuwd welke bedrijfsprocessen in jouw bedrijf geoptimaliseerd kunnen worden? Of zie je kansen maar je hebt geen idee wat er mogelijk is of hoe je dit moet implementeren? Laat dan een procesoptimalisatieplan opstellen en profiteer ook dan van een interessante subsidie van 50% van de totale kosten met een maximum van € 2.500*.

Stappenplan

  1. Vraag bij ons een offerte aan voor het laten opstellen van een procesoptimalisatie- / digitaliseringsplan.
  2. Offerte ontvangen? Dan kun je direct de subsidie aanvragen.
  3. Na toekenning van de subsidie gaan we gezamenlijk onderzoeken welke bedrijfsprocessen op dit moment (te) veel tijd kosten of voor frustratie of (typ)fouten zorgen. Veel bedrijfsprocessen zijn namelijk slim te optimaliseren door deze processen te digitaliseren. De uitkomst van het onderzoek werken we uit in een uitgebreid plan waarin de resultaten vermeld worden inclusief de benodigde digitale oplossingen. Dit doen we in duidelijke, eenvoudige taal en aan de hand van begrijpelijke visuele voorbeelden en uitwerkingen. Met als uitgangspunt dat je tijd overhoudt voor de écht belangrijke dingen!

💡 Laat je zowel een processoptimalisatieplan opstellen en ook de digitalisering uitvoeren, dan kun je aanspraak maken op beide subsidies! 💪🏻

Heb je interesse? Of wil je graag meer weten over het procesoptimalisatieplan, digitalisering of meer informatie ontvangen over de beschikbare subsidies? Stuur ons gerust een e-mail of bel of whatsapp ons op telefoonnummer 0513 792 001. Maar wees er wel snel bij, want zoals bij elke subsidieregeling geldt: OP=OP!

*De uiteindelijke beoordeling van de subsidie en toekenning van de subsidies wordt door het SNN en RVO uitgevoerd.

chevron-down