Waarom WhatsApp Business een gamechanger is voor jouw bedrijf

15 december 2022
Door Sander Terpstra
Leestijd: 1 minuut

WhatsApp Business wordt steeds populairder onder Nederlandse en Europese bedrijven. De zakelijke variant van de welbekende berichten-app biedt bedrijven de mogelijkheid om efficiënter en persoonlijker te communiceren. Niet alleen met klanten, maar ook met leveranciers, medewerkers, uitzendkrachten, gedetacheerden, etc.

Snel en vertrouwd

In vergelijking met traditionele communicatiekanalen zoals sms-berichten of e-mail worden WhatsApp berichten veel vaker en sneller gelezen. WhatsApp berichten worden tot wel 4 keer vaker gelezen en hebben een gemiddelde open-ratio van 90%, in vergelijking met slechts 40% bij e-mail.

WhatsApp is een populaire en vertrouwde app die door 12,5 miljoen Nederlanders dagelijks wordt gebruikt. Dit maakt het gemakkelijker om contact op te nemen met bedrijven via de app aangezien ze de app al kennen en bekend zijn met hoe het werkt. 

WhatsApp Business integraties

WhatsApp Business biedt bedrijven de mogelijkheid om hun communicatie en dienstverlening te verbeteren. Door het slim koppelen of integreren met bestaande software applicaties en/of API's, zijn de mogelijkheden bijna onbeperkt. Hierbij zijn enkele voorbeelden van integraties en oplossingen:

  • Het sturen van gepersonaliseerde berichten, zoals aanbiedingen of promoties op basis van voorkeuren of interesses.
  • Het versturen van geautomatiseerde berichten, zoals bevestigingen of updates.
  • Self-service via WhatsApp, zoals wijzigen van een afleveradres, retourneren van een pakket of reserveren van een parkeerplek door gemakkelijk het kenteken door te geven. 
  • Het indienen van declaraties voor HR, door WhatsApp te koppelen aan NMBRS of AFAS.
  • Het opvragen van de status van je bestelling of zending door WhatsApp Business te koppelen aan Lightspeed, Shopify, OpenCart of SendCloud.
  • Het opvragen van de beschikbaarheid van je medewerkers, door WhatsApp Business te koppelen aan een eigen maatwerk Laravel Applicatie.

Ook gebruik maken van WhatsApp Business?

Ben je geïnteresseerd in hoe WhatsApp Business ingezet kan worden bij jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak met een specialist.

chevron-down