DaVinci Yachts

True peace of mind has a name

Een jacht waarmee je moeiteloos en zorgeloos kunt cruisen maar ook kunt waterskiën. Zonder compromissen op bouwkwaliteit, materiaal en afwerking. Zo’n jacht bestaat. En ze heet DaVinci!

Dat is de strekking van de introductietekst op de nieuwe website van DaVinci Yachts. En dat is niet voor niets. Een DaVinci jacht moet je ervaren, DaVinci is een beleving!

In de jachtwerf in het Friese Heeg hebben geïnteresseerden de mogelijkheid om diverse DaVinci’s met eigen ogen te bekijken en een proefvaart te maken. Kwaliteit kan je namelijk niet zien, die moet je voelen!

  • UX-design
  • NuxtJS
  • Laravel in combinatie met Fillament

https://skeps.nl/wp-content/uploads/2023/02/DavinciRotatoV3-1080-60.mp4

De uitdaging

De website van DaVinci Yachts was enigszins op leeftijd. Het design was lichtelijk gedateerd en de techniek achter de website voldeed niet aan de huidige webstandaarden waardoor sprake was van een verminderde gebruikerservaring. Tijd voor een upgrade!

Skeps werd gevraagd om, in overleg met marketingbureau Mount, na te denken over een nieuw en verbeterd design en modernere, meer toekomstbestendige technologie.

Daarnaast was een vereiste dat potentiële kopers gestimuleerd worden om meer informatie aan te vragen of om een afspraak op de jachtwerf te maken. De échte kwaliteit van een DaVinci jacht ervaar je namelijk alleen in de praktijk!
DaVinci 44

De oplossing

De beste manier om de sfeer en beleving van een DaVinci jacht over te brengen is via beeld. Daarom is gekozen voor een vrij minimalistisch, stijlvol ontwerp. De prachtige fotografie komt daardoor erg goed tot zijn recht. Dus veel (wit)ruimte, subtiel kleurgebruik en een duidelijk lettertype.

Om de wensen van DaVinci Yachts te realiseren is gekozen voor het headless CMS Storyblok. Met dit gebruiksvriendelijke beheersysteem kunnen de medewerkers razendsnel informatie op de website beheren.

Met een op maat geprogrammeerde koppeling worden de pre-owned modellen uitgelezen uit een extern systeem en overzichtelijk getoond op de pre-owned pagina. DaVinci Yachts kan de pre-owned modellen in Storyblok geheel zelf beheren en indien gewenst informatie over en specificaties van jachten zelf wijzigen.

Snelheid

Storyblok blinkt, net als enkele DaVinci jachten, uit in snelheid. Dat is niet alleen merkbaar aan de supersnelle laadtijden van de nieuwe website maar ook aan gebruiksvriendelijkheid en het gemak waarmee je moeiteloos de content van de website kunt beheren. Met Storyblok kunnen krachtige klantervaringen worden gerealiseerd. Of dit nu voor een corporate website is, een mobiele app of bijvoorbeeld een narrowcasting oplossing.

Met het Storyblok CMS organiseert, beheert en publiceert DaVinci Yachts in een handomdraai teksten en beelden op de nieuwe website. En dankzij de headless architectuur van Storyblok kan content heel eenvoudig beschikbaar worden gesteld voor meerdere platformen tegelijk. 

DaVinci 44

Het resultaat

Door de nieuwe website is er een significante stijging van het aantal brochureaanvragen gerealiseerd. Op regelmatige basis vragen geïnteresseerden brochures aan voor de prachtige jachten die door DaVinci Yachts worden gebouwd. 

Bekijk de vernieuwde website op davinciyachts.com!

chevron-down