Junea

Energie op de werkvloer

Je kent ze wel: de snoepautomaten waar je muntgeld in gooit en het product valt uit de machine! Bij de Junea Group rees de vraag of wij ze konden helpen met de ontwikkeling van een compleet nieuw idee: het Junea platform. Een start-up waarbij men bij digitaal aangestuurde vendingmachines met een smartphone een QR-code kan scannen en het product direct via de telefoon kan aanschaffen. Smart vending noemen ze dat! Een paar tikken op je smartphone en je kunt zonder kleingeld en zelfs zonder portemonnee genieten van heerlijke en gezonde snacks! 

Een nieuw revolutionair idee dat van grond af aan ontwikkeld moest worden. Aan Skeps de uitdaging om zich te ontfermen over het design en de ontwikkeling van het online platform.

Aangezien het een start-up betrof was flexibiliteit en actief meedenken in het gehele businessmodel (technische haalbaarheid) daarom erg belangrijk. Tijdens het gehele proces moesten nieuwe inzichten gemakkelijk en soepel worden verwerkt in het eindproduct. Dit betrof design tot aan de daadwerkelijke technische realisatie van het platform.

  • UX- en Webdesign
  • Laravel Framework
  • NuxtJS + VueJS
  • iOS & Android
  • Platform ontwikkeling
  • Headless & Multi-tenant
  • API

Wat we hebben gemaakt? 

De Junea smart vendingmachine werkt als volgt: een gebruiker scant een QR-code op de machine en bekijkt het assortiment in een online webapplicatie. Vervolgens kan de gebruiker een product uitzoeken en betalen. Zodra de machine leeg begint te raken levert Junea geheel geautomatiseerd nieuwe voorraad aan. De beheerder van de vendingmachine kan vervolgens zelf de machine bijvullen.

De basis van het Junea-platform omvat echter diverse online platformen die diverse doelgroepen bedienen. Denk hierbij niet alleen aan de consument maar ook aan de beheerder van de machine, de bijvuller en Junea zelf. Al platformen zijn allemaal met elkaar verbonden middels een door Skeps ontwikkelde API.

De Junea bestel app

Dit is de bestel webapplicatie/shop waar de gebruiker terechtkomt zodra deze de QR-code heeft gescand. De applicatie werkt in de basis als een webshop waarin de gebruiker online de producten kan kiezen die hij of zij graag wil hebben. Elke QR-code is verbonden met een shoppagina behorende bij de betreffende machine.

Enkele voordelen van een app

  • Bij ieder product informatie raadplegen zoals de ingrediënten van het product, allergie-informatie en voedingswaarden.
  • Eenvoudig betalen via iDEAL, creditcard of Apple Pay
  • Aanmaken van een persoonlijke account met eigen wallet. Op deze manier hoeft de gebruiker van de app niet iedere keer opnieuw af te rekenen. Ideaal!

De operator app

Dit is de bestel webapplicatie/shop waar men op uitkomt zodra ze de QR-code hebben gescand. Het werkt in de basis als een webshop waarin je online de producten kunt kiezen die je graag wilt hebben. Iedere QR-code is verbonden met een shoppagina behorende bij de betreffende machine.

Het klantenportaal

Een klantportaal voor machinebeheerders waarin zij de status van machines kunnen bekijken en kunnen zien wat deze opleveren. Ook kunnen in deze omgeving nieuwe producten in de machine worden geplaatst of kan nieuwe voorraad worden aangekocht.

De backoffice 

Een backoffice op basis van Laravel Nova waar alles aangaande de machines, organisaties, prijsplannen, producten, facturering et cetera door Junea (en resellers) kan worden beheerd.

Op basis van een eigen API 

Het gehele platform wordt aangestuurd door een door Skeps ontwikkelde API. Via deze API communiceren alle subplatformen met elkaar. De API is toekomstbestendig en kan worden uitgebreid met aanvullende nieuwe functionaliteiten en voorzien worden van nieuwe apps.

De Junea Fridge en Drinks 

Naast de ontwikkeling van Junea Snacks is er later ook voor gekozen om de Junea Fridge (speciaal voor gekoelde verse producten) en de Junea Drinks (gekoelde dranken) toe te voegen aan het assortiment. Voor de Fridge is een eigen Fridge Operator App ontwikkeld om middels een scanfunctie gemakkelijk de verse voorraad te kunnen controleren en bij te vullen.

Het bovenstaande is een uitstekend voorbeeld van een project waarbij wij ons als een vis in het water voelen! Doordat wij zowel het ontwerp als de technische realisatie voor onze rekening konden nemen was het voor de verschillende afdelingen mogelijk om snel en eenvoudig te schakelen en een aantrekkelijk en efficiënt platform te realiseren. 

Wil je meer weten over het Junea platform of wil je graag weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op. We beantwoorden graag al je vragen!

chevron-down