We Are Wildwood

We are Stubborn but loved

Een label dat kinderen met een rijke fantasie omarmt. Gedurfd echt en eigenwijs! Iedereen is welkom, behalve de mammamafia.

Na onze werkzaamheden voor Mies&Co werd ons gevraagd om mee te helpen bij de ontwikkeling van een nieuwe webshop voor een compleet nieuw merk kinderkleding: We Are Wildwood.

  • UX- en webdesign
  • Maatwerk webshop
  • Woocommerce
  • Klantervaring en merkidentiteit

De focus van dit project was gericht op het design. Een stoer, gedurfd design dat een beleving moest creëren dat kinderen kunnen ontdekken en die daardoor de natuur als één groot speelparadijs zien. Aan de hand van een aantal designsessies samen met de klant hebben we een design ontwikkeld waarbij de klantervaring naadloos aansluit bij de merkidentiteit van We Are Wildwood. Een shop boordevol inspiratie, gave fotografie, typografie en stoere kleuren en texturen!

De challenge

De uitdaging van het project was het gebruik van de stoere aspecten in combinatie met gedurfde keuzes bij de technische uitwerking. Iets kan er qua het design erg leuk uitzien, echter is het minstens zo belangrijk dat het design ook technisch uit te werken is zonder dat het invloed heeft op bijvoorbeeld de snelheid van de shop of een juiste weergave op alle type devices en webbrowsers.

Dit project is een uitstekend voorbeeld van hoe belangrijk het is om een goede samenwerking te creëren tussen design en development. Door onderling snel en vaak met elkaar te schakelen wordt duidelijk wat technisch gezien haalbaar is. Hierdoor wordt concreet duidelijk voor de designer welke zaken wel en juist niet kan worden opgenomen in het webdesign.

De webshop kent verder de gebruikelijke koppelingen met payment providers en verzendpartijen voor een optimale en efficiënte afhandeling van de bestellingen.

chevron-down